Lyset dog sejrer

Ny skulptur ved kirken

Det hedder skulpturen der blev opstillet den 2. juni 2020 ved Sognehuset på Brylle kirkegård. Skulpturen består af 3 stensøjler, som bærer en kugle. De 3 sten symboliserer det stabile- treenigheden, eller tro, håb og kærlighed og kuglen, som er støbt i bronze, samler det hele- er kloden, håbet,lyset,evigheden. Skulpturen hedder ”Lyset dog sejrer” og er taget fra en linje i vers 6 i Skyerne gråner nr. 733 i salmebogen. For et par år siden kom kunstner Bente Ekander med forslag til denne stenskulptur. Da Esther Larsens stenfigurer i 2017 blev flyttet til Staudehaven, fik menighedsrådet også mulighed for at erhverve 2 ledpæle i granit, som kunne bruges i Bente Ekanders kunstværk. Efterfølgende fandt Kristian Skytte den tredje ledpæl hos sin nabo. Skulpturen er støbt fast i en fundament, der er 115 cm i diameter og 90 cm dybt i jorden og er urokkeligt. Efterfølgende skal der lægges små klinker oven på fundamentet så det bliver pænt. Der er trukket elkabel og der skal opsættes belysning under bronzekuglen, men i de lyse sommermåneder kan belysning ikke afprøves, så det må vente lidt. Når området er helt færdigt vil menighedsrådet markere det ved en lille festlighed.